Kategori: Om Efterskolen

Skolevejledningen - din uddannelsesvejledning på Naturefterskolen.

På skolevejlederkontoret finder du vores uddannelsesvejleder, som træffes efter aftale: Søren Lund-Petersen.

På Aalestrup Naturefterskole hjælper vi dig med, at du kommer videre i uddannelsessystemet på den ene eller anden måde. Du vil helt automatisk stifte et nærmere bekendtskab med vores skolevejledning under dit skoleophold hos os - både i form af fælles orienteringer og personlige samtaler på vejlederkontoret.

Her vil du, ud over din uddannelsesplan mv., altid kunne få råd og vejledning af din uddannelsesvejleder om fremtiden på uddannelses- og erhvervsområdet. Det er også uddannelsesvejlederen som arrangerer den obligatoriske brobygning i 10kl., introduktionskurser mv. på ungdomsuddannelserne og eventuel erhvervspraktik mv. Vi skal også på uddannelsesmesse (når det er muligt) i januar.

Du kommer automatisk til samtale(r) hos uddannelsesvejlederen omkring din fremtid. Vores uddannelsesvejleder hjælper dig videre omkring tilmeldingen til ungdomsuddannelse til marts. Vi hjælper med både uddannelsesplan og tilmelding - men... NB! Dine forældre er formelt selv ansvarlige for, at din ansøgning underskrives og indsendes til relevant uddannelsesinstitution til tiden - dvs. senest d. 1. marts - selvom uddannelsesvejlederen følger dig til dørs.  Alle ansøgninger sker nu digitalt via optagelse.dk. Du skal bruge dit UNI-login til optagelse.dk og uddannelsesplanen. Se mere om optagelsesproceduren til ungdomsuddannelserne her.

Læs mere generelt om skolevejledningen på efterskole på ug.dk.

Så altså - følgende elementer indgår som minimum i vejledningen:

• Vejledningssamtaler efter behov
  • Hjælp til udarbejdelse af din uddannelsesplan
  • Uddannelsesparthedsvurdering (UPV) - i samarbejde med skolens faglærere.
  • Tilmelding til ungdomsuddannelse
  • Brobygning (10kl) og eventuel erhvervspraktik.
  • OSO - obligatorisk selvvalgt opgave for 10kl.
  • Eventuel praktik i virksomhed efter behov.

Tidsplan:

• September-januar: brobygning, uddannelsesplaner, vejledningssamtaler, UPV.
  • Februar-marts: endelig udarbejdelse af uddannelsesplaner, vejledningssamtaler (fortsat), tilmelding til ungdomsuddannelserne (optagelse.dk mv.).
  • Marts-juni: efterbehandling

Et par gode links:

Få styr på valgmulighederne efter 9 og 10 klasse.

Uddannelsesguiden - til forældre. Læs om hvad du/I som forældre skal gøre ifm. ansøgninger mv.

Grundforløbet på erhvervsuddannelserne. I gang med en erhvervsuddannelse.

Gymnasiereformen - hvad betyder den for dig.

Uddannelsesguiden i Danmark. (ug.dk). Dette er stedet! Her finder du alt hvad hjertet begærer af oplysninger om ungdomsuddannelserne mv.

minuddannelse.net. Login til din uddannelsesplan (mens du går på ANE).

"Adgangskortet" (på ug.dk) Prøv hvad du kan med de forskellige gymnasiale uddannelser i det videregående uddannelsessystem.

eVejledningen. Her kan du få yderligere hjælp via chat mv.

Tjek også vores Facebook-gruppe - Uddannelsesvejledningen på ANE for sidste nyt om ungdomsuddannelserne...!

På gensyn på vejlederkontoret :o)

© 2017 Aalestrup Naturefterskole - Borgergade 41, 9620 Aalestrup. Tlf. 9864 2525.