E-sportslinjen

E-sport er den sportsgren, der vinder hurtigst frem i Danmark.

Skal du have det fedeste år på E-sportslinjen på Aalestrup Naturefterskole, så se mere her!

På E-sportslinien hos Aalestrup Naturefterskole vil der ud over mange timers gaming på dit skema også være mulighed for at tage sporten seriøs. Hos os går den høje faglighed hånd i hånd med fællesskab, hygge, studieture og din naturlige nysgerrighed på alle aspekter omkring E-sport. Du får et indgående kendskab til dit spil, strategi, kost, din opstilling, din fysiske træning og meget mere. Derudover kommer du til at møde nogle af de store stjerner fra de forskellige ligaer og Twichstreamere.

Undervisning på dit niveau i det daglige

Vi har vores egen underviser tilknyttet, som hedder Jakob Kjeldsteen. Jakob er en ildsjæl i E-sport og er lokalt funderet. Med to års erfaring i coaching i både LOL og CS, giver ham en bred viden inden for konkurrencedygtige computerspil. Hos ham får du holdundervisning spil og strategi, men du bliver også kigget over skulderen og hjulpet videre i dit spil. Flere gange gennem året får vi besøg fra andre undervisere. Vi har flere undervisere tilknyttet linjen, men Jakob holder hånden under dig og finder din sti i Gameruniverset. Om du vil være den næste nye verdenskendte LOL spiller eller blot vil hygge dig med vennerne har vi plads til dig. Fællesskab og team-building er en vigtig del af arbejdet på linjen sammen bliver vi bedre.

Til League of Legends (LOL) har vi Max Scherer bedre kendt som Scúffed  og Sebastian “Sebal1p” Sidenius med på holdet, der begge har spillet på højeste niveau i Danmark (CSD, LCD). Max har endda været individuel coach med succes. Sebastian har ligeledes været coach for et hold, men begge to fokusere mest på at spille selv nu. Begge har været tilknyttet “Copenhagen Flames”, hvilket giver indblik i livet som semi professionel gamer.

Vi skal også ud og konkurrere mod andre hold og efterskoler. Du kommer også på studieture, bliver hjælper ved store events eller blot tilskuer til fede kampe. Vores to uger kun med e-sport er en vigtig del af året på Aalestrup Naturefterskoles e-sportslinje. Noget af tiden er vi på skolen og andre gang rejser vi ud hvor det sker.

Tag din Gamercomputer med i skole

Det var super fedt at have esport, da det virkede som en slags pause fra dagens pligter, hvor man kunne deltage i et fællesskab med fælles interesser. Det var nemt at snakke med alle fra linjen og folk var meget villige til at diskutere omkring emner som spilteknik osv. emner der som regel ikke bliver snakket om i folkeskolen.

”Et godt sted at være – et godt sted at lære!’ fantastisk sted!”

Louise Rise Andersen

”En fantastisk efterskole!”

Louise Lyngs Holst

Det får du på E-sportslinjen på ANE

Vi giver rig mulighed for at forbedre sig til spillet igennem individuel coaching (egen fritid) samt rådgive branding ift. Sociale medier, Streaming osv. Med det sagt er der også plads til eleven, der vil have det sjovt med vennerne og lære en ting eller to omkring E-sport som en udviklende sportsgren og sportslig opførsel samt hvordan det er at være en del af den fælles holdånd.

Her finder du nogle af vores nøgleord som skal gøre dig til en bedre Gamer:

• Forventningsafstemning (fælles- og individueller samtaler)
  • Hvordan kommunikere vi på holdet med rollefordelinger og “Shotcalling”
  • Teambuilding (grænseoverskridende, socialt interaktivt og fysisk aktivitet)
  • Hvordan får mit hold succes b. la. Branding og SoMe
  • Spilteknisk udvikling:
    • (LOL) SoloQ vs holdspil, Macro og micro, Meta, Vision
    • (CS) individuel udvikling og overordnet strategi, aim practice.
    • Mental forberedelse og tilgang.

• Hvornår bør jeg spille, hvornår kan jeg yde mit bedste
    • Hvordan påvirker det jeg spiser mit spil?
    • Koncentration og muskler
    • Kost, motion og trivsel
    • positur

Liniefagsugerne og andre ture

I uge 36 og uge 44 har vi linjefagsuge hvor vi ikke går i skole, men kun skal koncentrere os om at udvikle vores færdigheder, sammenhold og spil.

Indholdet variere, men vi lover en fed oplevelse.

ANE har selvfølgelig computeren, men de fleste har deres egen med.

Mange elever fra de andre linjer gamer også, så du får mange kammerater der er vilde med at mødes foran computeren.  Andre gang er E-sport kun for eleverne, hvor de kan fordybe sig i spillet.

I skolens professionelt udstyret motionscenter kan du styrke andet en musearmen.

Vi spiller både på lan for at øve teori og snakke om spilteknik. Vi spiller selvfølgelig også online for at konkurrere og vise vores færdigheder.

Besøg os på E-sportslinjen

Vi har mange muligheder for at du kan komme og se vores E-sportslokaler med dine egne øjne! Oplev hyggen og fagligheden, se vores faciliteter og vores E-sportslærer og andre undervisere i aktion, når vi holder Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften samt besøgsdage og Åbent Hus. Du er meget velkommen – se hvornår næste besøgsarrangement er lige her.