Ny linje navn

Gro med ANE

Have- og selv-udvikling

På Linjen arbejder vi med at udbrede glæden ved at dyrke noget  på alle plan.

Hos os er alle velkomne -Lige meget om du er havetypen, kreatypen eller vil dykke ned i selvudvikling.
Alle skal nok blive set og nå at udvikle sig selv og fællesskabet.

Chat GPT-mad

Vi er oldschool, men på en ny måde! Rester fra køkkenhaven bliver forvandlet til lækre opskrifter via moderne teknologi.

 

Vores værdier på Linjen

Formålet er at danne eleverne til bevidste forbruger, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet. Eleverne vil i løbet af efteråret anvende grøntsager fra egen avl samt opnå en forståelse for grøntsager i sæson. Derudover vil eleverne blive præsenteret for hvordan vi opretholder en regenerativ køkkenhave.

Årshjulet

Eleverne vil ved brug af linjens egen kompost, blive bevidste omkring det nedbrudte organiske materiale. Komposten samt det hestemøg vi får, fra hestelinjen vil blive brugt til at gøde og dyrke vores grøntsager. På væksthuset udhæng vil der være placeret nedløbsrør, som skal opsamle regnvand, som vi bl.a. anvender til vanding.

Sidst på efteråret og vinteren vil linjens forløb omhandle ”nak & æd”. På linjen vil vi skabe et samarbejde/forståelse for bl.a. jagt- og fiskerilinjen, ved at anvende nedlagt vildt og friskfanget fisk. Formålet med dette er at skabe en bevidsthed om dyrets anatomi og næring. Eleverne på linjen vil med brug af efterårs-/vinterafgrøder fra køkkenhaven, eksperimenter med retter, som indeholder henholdsvis fisk eller vildtkød og grøntsager fra egen avl.

I den kolde periode vil eleverne arbejde med up/recycling af fx tekstiler, træ, metal osv. For at give dem en bevidsthed om en bæredygtig fremtid.
Efter jul vil eleverne påbegynde planlægningen af køkkenhaven og hvilke grøntsager der skal plantes hvor og hvornår. Her vil de bl.a. anvende tørrede frø fra efteråret og påbegynde forspring. Hele denne proces skal medvirke til, at elevernes erfaringer og oplevelser fra efterårets høst kan forbedres, så de nye elevhold for en god høst.

I løbet af skoleåret skal eleverne på forskellige besøg, ved bl.a. den lokale frugtavler, mejeri, slagteri og kornets hus. Derudover skal eleverne på linjefagstur, hvor de vil besøger forskellige jordbrug og deres perspektiv på en bæredygtig fremtid. Derudover skal vi besøge en fåreavler, for at se hvordan uld bliver til det garn vi bruger i undervisningen. 

I de perioder hvor køkkenhaven er på det højest, vil de elever som er i praktisk være behjælpelige med de daglige gøremål i køkkenhaven.

Faciliteter omkring ANE

Som elev på Linjen får du kendskab til et bredt udvalg af naturen, som du kan besøge i fritiden eller efter aftale i de skemalagte linjefagstimer:

Regenerativ have – dit kommende klasseværelse lige bag ved elevboligerne. Her dyrker vi alle vores grøntsager, frugt og vores hobbyer

Væksthuset – Driverhuset eller spekulatoriumet  har mange brugsmuligheder, om det så er til prikle eller tænke de store tanker. Huset er bygget i genbrugsmaterialer og er vores klasseværelse når det regner eller blæser. 

Gudenåen – du får et årskort til Bjerringbro Sportsfiskerforening, og vi har et godt samarbejde med Langå Sportsfiskerforening. Primært lakse- og geddefiskeri.

Udover ovennævnte, bliver du også medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund hvilket giver en masse medlemsfordele, og så støtter du kampen for renere fiskevand og flere fisk i Danmark.

Omkring skolen har vi også en række søer, hvor det kun er os der har lov til at fiske. Vores to fiskelærerer kender Mariager Fjord som deres egen bukselomme. Derudover er der selvfølgelig Limfjorden og en masse andre muligheder. På Fiskelinjen er du aldrig længere væk end fem minutter fra et godt fiskevand.

Gode tips til fisketuren

Herunder har vi samlet lidt nyttige links til dig som forberedelse til din næste fisketur. F.eks. bør du altid tjekke vandstanden, inden du tager på kysten.

Forberedelse er vigtigt før enhver fisketur!

Både i klasseværelset og ved fiskevandet, vil du få alle de gode tips og gode råd som er nødvendige og mere til… Resultatet er – flere fisk!