Hestelinjens lærere

Kompetente undervisere med ridesporten som den fælles passion

Den daglige undervisning gør dig til en bedre rytter og optimere dit hestemanagement.

Du er i de bedste hænder på Hestelinjen. Du kan trygt læne dig op af en solid erfaring, viden og passion fra et liv fyldt med heste.

Gertraud Turner Jensen

Lærer på Hestelinjen

Gerti fortæller:

“I daglig tale kaldes jeg bare for Gerti.

Jeg har arbejdet en hel del med heste og rideundervisning. Jeg bor sammen med min familie på en lille gård, hvor vi har syv heste, tre hunde og fire katte. Især passionen for heste meldte sig i en meget ung alder. Siden jeg var 14 år gammel, har jeg haft mine egne heste og jeg har også redet mange andres heste. Dengang deltog jeg i mange springkonkurrencer og ”jagter”. Jeg havde dog en kort pause på fire år, hvor jeg arbejdede som dykkerinstruktør i forskellige lande som Caribien, Thailand, Kroatien, Egypten mfl. Heste har dog altid fascineret mig og derfor vendte jeg tilbage til hesteverdenen efter mine mange rejser.
I øjeblikket træner jeg med min DV på M-niveau og vi deltager også i nogle turneringer. Med min ældste islandske hest, som jeg fik tilredet sidste år, er jeg i gang med tölt og pastræning, så vi kan fremvise det ved kommende turneringer. Jeg har tilredet min yngste islandske hest i foråret, og jeg vil snart tilride min treårig Palomino. Jeg elsker at være i symbiose med mine heste og træne og forme dem selv, uanset hvor lang tid det tager, “gode ting tager tid”. Jeg arbejder på mange forskellige måder og områder – f.eks. med Horsemanship, hvor jeg lytter og respekterer hesten, Pro Priotræning, hvor man styrker muskulaturen og får et stærkt center. Longearbejde, hvor hesten får en mere fleksibel overlinje, så den får det nemmere ved at træde ind under sig. Jeg rider gerne lange og afslappende ture i naturen, hvis jeg ikke lige nørder rundt med mine dressurøvelse. Det er især i dressuren, hvor min passion ligger lige nu.
Jeg dyrker også jævnligt yoga og andre sportsaktiviteter for at holde mig i form. Jeg lægger meget vægt på rytterens fysiske træning. En hest i balance kræver også en rytter, som er i balance.
Jeg har også været tilknyttet en rideskole, hvor jeg fungerede som vikar underviser. Desuden arbejder jeg frivillig, som bestyrelsesmedlem i en stor rideklub i Midtjylland.”

Randi Rønde Christensen

Fast vikar og medhjælp på Hestelinjen

Randi fortæller:

“Jeg er faglærer i dansk og engelsk på Naturefterskolen, men…

Inden jeg begyndte på min læreruddannelse, har jeg haft forskellige heste i lidt over ti år. Det betyder, at jeg en gang imellem hjælper til på Hestelinjen, og var også med eleverne på linjefagstur i år. Jeg har haft forskellige slags heste, lige fra fjordhest og shetlænder til dansk varmblod og sportspony og trænet dem fra netop tilredet frem til LB-LA niveau i dressur.

Jeg har derfor en god praksis viden om hestehold samt viden om både rytterens og hestens grundfaglighed. Jeg har været meget optaget af, at det grundlæggende skal være i orden før man kan bygge videre. Før jeg kom til Naturefterskolen, har jeg også undervist rideskoleelever i ponygames og dressur. Derudover var jeg frivillig og bestyrelsesmedlem i min lille lokale rideklub.

Jeg bor pt. i lejlighed i Aalborg og har derfor desværre ikke plads til heste lige nu. Men hvem ved, måske de vender tilbage til mig engang.”

Sanne Hinding Dahl

Lærer på Hestelinjen

Sanne fortæller:

“Jeg har altid været glad for heste. Tidligt i mit hesteliv oplevede jeg, at jeg havde lyst til at lære om hestens adfærd og indlæring. Dette blev jeg meget grebet af. Jeg har siden rejst land og rige rundt for, at dygtig gøre mig inden for hestetræningen – bla. problemadfærd hos heste. I den forbindelse tog jeg uddannelsen til Hestevelfærdsrågiver ved Center for Dyreterapi. Jeg går op i at lære hesten, hvordan man er hest i et moderne hestehold. Så den er sikker at omgås og misforståelser undgås. For at gøre min kommunikation med hesten endnu bedre, har jeg dykket ned i at arbejde med hesten uden udstyr, hvor både jeg og hesten har været 100% afhængige af, at læse og forstå hinandens kropssprog for at kommet til at lykkedes. Hestens fysiske formåen har også altid vægtet højt. I den forbindelse har jeg dykket ned i propriotræning, longearbejde og den Akademiske Dressur. Der er rigtig meget fokus på hesten og dennes træning. Men som human fysioterapeut går jeg meget op i, at rytterens fysiske formåen skal stemme overens med ambitionsniveauet for hele equipagen. Jeg er meget nørdet omkring det ridetekniske. I den forbindelse har jeg deltaget i en lang række Centeret Ridningskurser med instruktører fra hele verden.

Privat bor jeg med min mand og vores fælles børn. Vi tager alle fire gerne på tur i det fri, og nyder at være fysisk aktive på mange forskellige måder. Derudover har jeg en brændende interesse for klassisk kor.”

Michelle Mostrup Præstgaard

Linjefagslærer på Hestelinjen.

Kompetencer:

Viden om hestevelfærd og horsemanship igennem arbejde i salgsstald og rideklub.

Jeg har selv alle ridemærker, som jeg en årrække også har undervist i. Jeg har stået for fodring og hestens daglige trivsel og har udover det været med til at vedligeholde stedet faciliteter.

Interesser:

Jeg bor med min kæreste Sune. Vi har tilsammen fem børn, en kat og min hest Vanity, som jeg har på Gården. Inden jeg fik børn var jeg springkonkurrence rytter, men i dag er det dressuren der bliver brugt tid på. Udover hestene, er jeg hobbyfotograf og bruger tid på kreative projekter.

Jeg er formand i Rideklubben ANE – hvor vi laver stævner og arrangementer.

Laura Vejby Riis

ANE’s berider, dagligt tilknyttet – underviser i springning og dressur

Laura fortæller:

Jeg er uddannet eksamineret berider. Jeg blev udlært i sommeren 2009 og har siden været selvstændig.
Til dagligt driver jeg Smedegaarden, som jeg ejer sammen med min mand, Allan Riis. Vi avler selv Dansk Varmblodsheste som jeg selv uddanner. Derudover underviser jeg og tager heste i ridning.
Jeg er oprindeligt fra Århus, og fra jeg begyndte at ride, da jeg var fem år og indtil jeg gik ud af skolen, red jeg på Årslevgården ved berider Ulrik Sørensen.
Herefter fik jeg arbejde som rytter hos Christian Kjær i et år, hvor jeg red undervisning hos Merete Jensen. Efter et utroligt spændende år på Sjælland flyttede jeg til Ebeltoft, hvor jeg arbejdede i lidt over et år hos Hasse Hoffmann. Her havde jeg også en fantastisk spændende og lærerig tid!
I 2003 begynder jeg min læretid til berider hos Hans Ley på Kongsdalgården, og her var jeg i tre år til efter bestået trænereksamen i 2006.
Herefter kommer jeg til Viborg Rideklub hos Niels Henrik Christensen, og efter tre års læretid i Viborg bestod jeg i 2009 min beridereksamen. Det var seks gode og meget lærerige år, som jeg lærte utrolig meget af.
Jeg har redet PSG i dressur og S springning på heste, som jeg selv har uddannet og er meget interesseret i begge discipliner. Jeg har dog de seneste år valgt mest at fokusere på springning og især uddannelse af de yngre heste, som jeg syntes er virkelig udfordrende og givende.
I min egen ridning og i undervisningen lægger jeg stor vægt på grundridningen af ponyen/hesten.”

Hesten som ramme om dit næste skoleår?

Ud over de almindelige skolefag på skoleskemaet har du hver uge mindst 10 timer på Hestelinjen, hvor alt handler om heste og al den viden, der vil gøre dig til en kompetent og dygtig rytter.

“Gården” som vi kalder den, er omdrejningspunktet for Hestelinjen

Bortset fra når vi er på ture ud at huset, så foregår al vores undervisning på vores eget “landbrug” – Gården, som vi kalder den i daglig tale. Gården ligger i tilknytning til Naturefterskolen – kun et par minutter fra dit værelse eller klasselokale. Her har vi vores stalde og ridehal mv., så du er altså aldrig mere end et par hundrede meter væk fra hestene.

På Gården summer det altid af heste, med hyggelige og spændende aktiviteter fra tidlig morgen til sen aften. Vi har naturligvis også vores egen rytterstue med bl.a. undervisningsfaciliteter, dommerkontor og et lille køkken.

Besøg os på Hestelinjen

Vi har mange muligheder for, at du kan komme og se og mærke vores spændende undervisningsmiljø på Hestelinjen med dine egne øjne. Oplev fællesskabet, hyggen og fagligheden. Se vores mange fine faciliteter og vores berider i aktion, når vi holder Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften samt andre besøgsdage.

Du er altid meget velkommen på Hestelinjen.