Hestelinjens lærere

Ridning på efterskole med en base af branchens dygtigste hestelinjelærere – prøv en efterskole med ridelinje

Din daglige undervisning og guidning til meget bedre ridning og hestemanagement er i de bedste hænder her på Aalestrup Naturefterskole. Du kan trygt læne dig op ad al deres viden og erfaring med et liv fyldt med heste.

Læs lidt om vores dygtige lærere og andre ansatte på Hestelinjen her på siden.

Dorte Christensen

Lærer på Hestelinjen

Dorte fortæller: “Jeg er uddannet folkeskolelærer, Fysiurgisk Hesteterapeut og BBH-Basisinstruktør.

Jeg har en stor interesse i hestens adfærd og indlæring samt ”sund” træning i forhold til den enkelte hests fysik. Jeg har, udover arbejdet som skolelærer, arbejdet som selvstændig fysiurgisk hesteterapeut, hvor jeg arbejdede med fysioterapi til heste i form af massage, kraniosakral terapi, ledmobilisering og stretching. Derudover har jeg som yngre arbejdet med heste i Tyskland hos Reitstall Moormann. Jeg har tidligere redet en del dressur og springning. I dag er jeg mere optaget af kommunikation med hesten og arbejde med styrkende øvelser fra jorden. Jeg bor på en landejendom sammen med min mand, vores to børn, hunde og to dejlige islændere.
På Hestelinjen underviser jeg i linjefagstimerne og har derudover ofte dansk og kristendom.

Sanne Hinding Dahl

Lærer på Hestelinjen

Sanne fortæller: Jeg har altid været glad for heste. Tidligt i mit hesteliv, stødte jeg ind i nogle problemer, som gjorde at jeg blev nødsaget til at lære om hestens adfærd og indlæring. Dette blev jeg meget grebet af. Jeg har siden rejst land og rige rundt for, at dygtig gøre mig inden for hestetræningen hos bla. problemadfærd hos heste. I den forbindelse tog jeg uddannelsen til Hestevelfærdsrågiver ved Center for Dyreterapi. Jeg går op i at lære hesten, hvordan man er hest i et moderne hestehold. Så den er sikker at omgås og misforståelser undgås. For at gøre min kommunikation med hesten endnu bedre, har jeg dykket ned i at arbejde med hesten uden udstyr, hvor både jeg og hesten har været 100% afhængige af, at læse og forstå hinandens kropssprog for at kommet til at lykkedes. Hestens fysiske formåen har også altid vægtet højt. I den forbindelse har jeg dykket ned i propriotræning, longearbejde og den Akademiske Dressur. Der er rigtig meget fokus på hesten og dennes træning. Men som human fysioterapeut går jeg meget op i, at rytterens fysiske formåen skal stemme overens med ambitionsniveauet for hele equipagen. Jeg er meget nørdet omkring det ridetekniske. I den forbindelse deltaget i en lang række Centeret Ridnings kurser, med instruktører fra hele verden.  

Privat bor jeg i Rold med min mand og vores fælles søn. Vi tager alle tre gerne på tur i det fri, og nyder at være fysisk aktive på mange forskellige måder. Derudover har en brændende interesse for klassisk kor.

Michelle Mostrup Præstgaard

Staldmester og praktiske opgaver på gården/hestelinjen

Kompetencer:

Viden om hestevelfærd og horsemanship igennem arbejde i salgsstald og rideklub.

Jeg har selv alle ridemærker, som jeg en årrække også har undervist i. Jeg har stået for fodring og hestens daglige trivsel og har udover det været med til at vedligeholde stedet faciliteter.

Interesser:

Jeg bor med min samlever Sune, vi har tilsammen 5 børn, 1 kat og min hest Vanity som jeg har på gården.  Inden jeg fik børn var jeg spring konkurrence rytter, men i dag er det dressuren der bliver brugt tid på. Udover hestene, er jeg hobbyfotograf og bruger tid på kreative projekter.

Jeg er formand i Rideklubben ANE – hvor vi laver stævner og arrangementer.

Laura Vejby Riis

ANE’s berider, dagligt tilknyttet – underviser i springning og dressur

Laura fortæller om sig selv:

“Jeg er uddannet eksamineret berider.

Jeg blev udlært i sommeren 2009 og har siden været selvstændig.
Til dagligt driver jeg Smedegaarden, som jeg ejer sammen med min mand, Allan Riis. Vi avler selv Dansk Varmblodsheste som jeg så selv uddanner. Derudover underviser jeg og tager heste i ridning.
Jeg er oprindeligt fra Århus, og fra jeg begyndte at ride, da jeg var 5 år og indtil jeg gik ud af skolen, red jeg på Årslevgården ved berider Ulrik Sørensen.
Herefter fik jeg arbejde som rytter hos Christian Kjær i 1 år, hvor jeg red undervisning hos Merete Jensen. Efter et utroligt spændende år på Sjælland flyttede jeg til Ebeltoft, hvor jeg arbejdede i lidt over 1 år hos Hasse Hoffmann. Her havde jeg også en fantastisk spændende og lærerig tid!
I 2003 begynder jeg min læretid til berider hos Hans Ley på Kongsdalgården, og her var jeg i 3 år til efter bestået trænereksamen i 2006.
Herefter kommer jeg til Viborg Rideklub hos Niels Henrik Christensen, og efter 3 års læretid i Viborg bestod jeg i 2009 min beridereksamen. Det var 6 gode og meget lærerige år, som jeg lærte utrolig meget af.
Jeg har redet PSG i dressur og S springning på heste, som jeg selv har uddannet og er meget interesseret i begge discipliner. Jeg har dog de seneste år valgt mest at fokusere på springning og især uddannelse af de yngre heste, som jeg syntes er virkelig udfordrende og givende.
I min egen ridning og i undervisningen lægger jeg stor vægt på grundridningen af ponyen/hesten.”

“Skal hesten være rammen om dit næste skoleår?

SÅ er det oplagt for dig at overveje Hestelinjen på Aalestrup Naturefterskole. Hver uge er der mindst 10 timer på lektionsplanen, der handler om heste og al den viden, der vil gøre dig til et kompetent hestemenneske og en bedre rytter.

“Gården” som vi kalder den, er omdrejningspunktet for Hestelinjen

Bortset fra når vi er på ture ud at huset, så foregår al hesterelateret undervisning på Gården, som summer af hyggelig aktivitet hele dagen og aftenen.

Besøg os på Hestelinjen

Vi har mange muligheder for at du kan komme og se vores dejlige hestemiljø med dine egne øjne! Oplev hyggen og fagligheden, se vores faciliteter og vores berider i aktion, når vi holder Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften samt besøgsdage og Åbent Hus.

Du er meget velkommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender kun nyhedsmails til modtagere, der aktivt har tilmeldt sig via tilmeldingsformularen. 

På vores nyhedsmails vil du få spændende nyheder og invitationer til arrangementer som åbent hus og efterskolernes dag m.m.

Jeg er

Tak for din tilmelding! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.