Hestelinjens lærere

Ridning på efterskole med en base af branchens dygtigste hestelinjelærere – prøv en efterskole med ridelinje

Din daglige undervisning og guidning til meget bedre ridning og hestemanagement er i de bedste hænder her på Aalestrup Naturefterskole. Du kan trygt læne dig op ad al deres viden og erfaring med et liv fyldt med heste.

Læs lidt om vores dygtige lærere og andre ansatte på Hestelinjen her på siden.

Anette Nilausen

Lærer og daglig koordinator omkring Hestelinjen 

Anette fortæller:

Jeg har altid arbejdet med heste. Det har været både spring, jagter og dressur, men nu er jeg udelukkende dressurrytter. Jeg var med til at starte ANE for mange år siden og har siden altid været en del af skolens hestelinje.

I det daglige er jeg med i alle linjefagstimerne, og jeg har ansvar for og al kommunikation vedr. dyrlæge og vores skoleheste samt en del opfølgning på staldrutiner mm. 

Hjemme har jeg sammen med min mand et stutteri – ”Stutteri Tophøj”, hvor vi avler Dansk Varmblods dressurheste på højt niveau.

I min fritid er jeg aktiv i Dansk Varmblod, hvor jeg i mange år har været regionsrepræsentant for Dansk Varmblod region 7 og dommersekretær ved diverse kåringer. 

Så kort sagt: Mit liv er fyldt med heste.

Ud over min stærke passion for hestesporten er jeg oprindelig uddannet lærer på Aalborg Seminarium og har efterfølgende taget sidefag i psykologi på Aalborg Universitet efterfulgt af en uddannelse som psykoterapeut med familiebehandling/relationer som speciale.”

Dorte Christensen

Lærer på hestelinjen

Dorte fortæller: “Jeg er uddannet folkeskolelærer, Fysiurgisk Hesteterapeut og BBH-Basisinstruktør.

Jeg har en stor interesse i hestens adfærd og indlæring samt ”sund” træning i forhold til den enkelte hests fysik. Jeg har, udover arbejdet som skolelærer, arbejdet som selvstændig fysiurgisk hesteterapeut, hvor jeg arbejdede med fysioterapi til heste i form af massage, kraniosakral terapi, ledmobilisering og stretching. Derudover har jeg som yngre arbejdet med heste i Tyskland hos Reitstall Moormann. Jeg har tidligere redet en del dressur og springning. I dag er jeg mere optaget af kommunikation med hesten og arbejde med styrkende øvelser fra jorden. Jeg bor på en landejendom sammen med min mand, vores to børn, hunde og to dejlige islændere.
På Hestelinjen underviser jeg i linjefagstimerne og har derudover ofte dansk , tysk og kristendom samt kontaktlærerfunktion for en pigegruppe.”

Michelle Mostrup Præstgaard

Staldmester og praktiske opgaver på gården/hestelinjen

Kompetencer:

Viden om hestevelfærd og horsemanship igennem arbejde i salgsstald og rideklub.  

Jeg har selv alle ridemærker, som jeg en årrække også har undervist i. Jeg har stået for fodring og hestens daglige trivsel og har udover det været med til at vedligeholde stedet faciliteter.

Interesser:

Jeg bor med min samlever Sune, vi har tilsammen 4 børn, 1 kat og min hest Vanity som jeg har på gården.  Inden jeg fik børn var jeg spring konkurrence rytter, men i dag er det dressuren der bliver brugt tid på. Udover hestene, er jeg hobbyfotograf og bruger tid på kreative projekter.

Jeg er formand i Rideklubben ANE – hvor vi laver lidt stævner og arrangementer.

Laura Vejby Riis

ANE’s berider, dagligt tilknyttet – underviser i springning og dressur

Laura fortæller om sig selv:

“Jeg er uddannet eksamineret berider.

Jeg blev udlært i sommeren 2009 og har siden været selvstændig.
Til dagligt driver jeg Smedegaarden, som jeg ejer sammen med min mand, Allan Riis. Vi avler selv Dansk Varmblodsheste som jeg så selv uddanner. Derudover underviser jeg og tager heste i ridning.
Jeg er oprindeligt fra Århus, og fra jeg begyndte at ride, da jeg var 5 år og indtil jeg gik ud af skolen, red jeg på Årslevgården ved berider Ulrik Sørensen.
Herefter fik jeg arbejde som rytter hos Christian Kjær i 1 år, hvor jeg red undervisning hos Merete Jensen. Efter et utroligt spændende år på Sjælland flyttede jeg til Ebeltoft, hvor jeg arbejdede i lidt over 1 år hos Hasse Hoffmann. Her havde jeg også en fantastisk spændende og lærerig tid!
I 2003 begynder jeg min læretid til berider hos Hans Ley på Kongsdalgården, og her var jeg i 3 år til efter bestået trænereksamen i 2006.
Herefter kommer jeg til Viborg Rideklub hos Niels Henrik Christensen, og efter 3 års læretid i Viborg bestod jeg i 2009 min beridereksamen. Det var 6 gode og meget lærerige år, som jeg lærte utrolig meget af.
Jeg har redet PSG i dressur og S springning på heste, som jeg selv har uddannet og er meget interesseret i begge discipliner. Jeg har dog de seneste år valgt mest at fokusere på springning og især uddannelse af de yngre heste, som jeg syntes er virkelig udfordrende og givende.
I min egen ridning og i undervisningen lægger jeg stor vægt på grundridningen af ponyen/hesten.”

Skal dit næste skoleår være integreret med hestelivet?

SÅ er det oplagt for dig at overveje Hestelinjen på Aalestrup Naturefterskole. Hver uge er der mindst 10 timer på lektionsplanen, der handler om heste og al den viden, der vil gøre dig til et kompetent hestemenneske og en bedre rytter.

Gården er omdrejningspunktet for Hestelinjen

Bortset fra når vi er på ture ud at huset, så foregår al hesterelateret undervisning på Gården, som summer af hyggelig aktivitet hele dagen og aftenen.

Besøg os på Hestelinjen

Vi har mange muligheder for at du kan komme og se vores dejlige hestemiljø med dine egne øjne! Oplev hyggen og fagligheden, se vores faciliteter og vores berider i aktion, når vi holder Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften samt besøgsdage og Åbent Hus.

Du er meget velkommen – se hvornår næste besøgsarrangement er lige her.