Hestelinjen

Ridesport og heste på efterskole – Tag din hest med i skole

På Hestelinjen vil der ud over din egen ridning og pasning af hest være ca. 10 timer omkring hesten på dit skema. Hos os går den høje faglighed hånd i hånd med fællesskab, hygge, studieture og din naturlige nysgerrighed på alle aspekter omkring hesten. Du får et indgående kendskab til alt omkring hestens sygdomme og pleje, dressur, springning, hestens anatomi, hestemassage, din opstilling, din fysiske træning og meget mere.

Undervisning ved berider i det daglige

Vi har vores egen berider tilknyttet, som hedder Laura Vejby Riis. Hos hende får du holdundervisning i springning og/eller dressur, og du kan tilvælge enetimer. Flere gange gennem året kan du tilkøbe ekstra undervisning ved Andreas Künnemann i springning og Betina Jæger i dressur – to af tidens mest efterspurgte undervisere. Se meget mere om undervisningen på Hestelinjen her.

Du kommer også på studieture, bliver hjælper ved store events og auktioner såsom Equitour i Vodskov mm. Kunne du tænke dig at blive uddannet certificeret groom i samarbejde med Helgstrand Dressage, så har du mulighed for det gennem året på Aalestrup Naturefterskoles Hestelinje.

Kort fortalt om Hestelinjen på ANE

 • Læne dig op ad stor hestefaglighed
 • Udvikle din ridning gennem kvalificeret rideundervisning i hverdagen ved eksam. berider Laura Vejby Riis – Se her hvem ellers du møder på Hestelinjen
 • Tilvælge springundervisning ved Andreas Künnemann
 • Tilvælge dressurundervisning ved Betina Jæger
 • Blive certificeret groom i samarbejde med Helgstrand Dressage, hvor du kommer til at møde kendte grooms og ryttere
 • Få de vildeste oplevelser ved at være hjælper ved nogle af Danmarks største hestearrangementer
 • Komme på udflugter og relevante studieture med den skønneste flok hestevenner og skolekammerater fra alle de andre linjer
 • Hygge med din hest i de omgivelser, hvor du også går i skole
 • Få en masse nye venner
 • Få gode foldmuligheder – din hest kommer på fold hver dag – se mere om vores faciliteter her
 • Måske blive én af dem, der kommer til at leve af sin hobby og passion
 • Blive en del af et stærkt og rummeligt fællesskab med plads til alle – Se mere om vores værdier her på skolen

”Et godt sted at være – et godt sted at lære!’ fantastisk sted!”

Louise Rise Andersen

”En ualmindelig fantastisk efterskole med plads til mange forskellige niveauer inden for ridesporten!”

Sophie Thørholm

”Jeg har udlånt min ene hest til ANE – og jeg er simpelthen så positiv over måden det hele kører på og samtidig at der bliver fundet “den rigtige makker” til hesten – Anne Sofie er simpelthen så dygtig til ham. Jeg har ingen kvaler imod at have hest udlånt til ANE!”

Christina Bak

”En fantastisk efterskole!”

Louise Lyngs Holst

”Den bedste efterskole, kan varmt anbefales”

Susanne Klevin Koefoed

Linjefagsugerne og andre ture

I uge 37 har vi som regel linjefagsturen “En uge i Blokhus” ved vestkysten med alle hestene.

I uge 44 bliver vi med hestene på ANE, og I kan selvfølgelig ride hver dag. Hver dag byder på et særligt fokus til din undervisning. Det kan være besøg af en hestemassør, hvor du også selv prøver at massere en hest, fitness og styrke til rytteren med Rikke fra Equifysio, og andre specifikke temaer. Vi har før både besøgt den kendte berider, læremester og hestehandler, Hasse Hoffmann, og Laura Vejby Riis’ eget ridecenter, hvor du også møder avlsdyr og ungheste. Løbende gennem året får vi endvidere besøg af både en beslagsmed, dyrlæger og andre fagfolk til foredrag på ANE. Du bliver undervist af dedikerede hestefolk, så du vil få masser af lærdom og de skønneste oplevelser på dit år på Aalestrup Naturefterskole.

Heste, stalde og ridebaner lige overfor dit klasseværelse

Vi har vores heste, stalde og ridebaner mv. i gå-afstand fra dit klasseværelse.

Vores ridehus, ridebaner og staldene kalder vi ”Gården”. Gården ligger lige på den anden side af vejen ved skolen, så du er tæt på din bedste 4-benede ven! Se mere om vores faciliteter her.

Vi bestræber os på, at du efter et skoleår hos os har mødt mange forskellige facetter af det at have hest.  Både de helt traditionelle såsom dressur og springning, men også nogle af de måske lidt mindre udbredte discipliner i hestesporten og frem for alt håber vi, at du får et godt “horsemanship” med herfra.

På hestelinjen har vi plads til alle! Venskaber knyttes for livet, og vi gør meget ud af fællesskab og hygge ud over det faglige.

Har du selv hest eller vil du låne en af os?

Du kan medbringe din egen hest eller pony, eller du kan låne en af os på dit skoleår på ANE. Vi finder et godt match mellem rytter og hest, og støtter dig hele vejen igennem. Du skal dog være opmærksom på, at pladserne med lånehest hurtigt bliver optaget. Der oprettes ventelister hvert år. Fra skoleåret 26/27 tilbydes ikke mere lånehest.

Besøg os på
Hestelinjen

Vi har mange muligheder for at du kan komme og se vores dejlige hestemiljø med dine egne øjne! Oplev hyggen og fagligheden, se vores faciliteter og vores berider og andre undervisere i aktion, når vi holder Efterskolernes Dag, Efterskolernes Aften samt besøgsdage og Åbent Hus.

Du er mere end velkommen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender kun nyhedsmails til modtagere, der aktivt har tilmeldt sig via tilmeldingsformularen. 

På vores nyhedsmails vil du få spændende nyheder og invitationer til arrangementer som åbent hus og efterskolernes dag m.m.

Jeg er

Tak for din tilmelding! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.