Valgfag

Se vores mange valgfag

Hvert år tilbyder vi også en række spændende valgfag i dit skema ud over dine skolefag og dit linjefag. Der er flere nyheder iblandt. Se beskrivelser og fotos fra valgfagene Drone og Medier, e-sport, Kost og Motion, jagttegn, bagning, korsang, Naturens Spisekammer og floorhockey.

Forskellig varighed i valgfagene

Kontakt os eller spørg ved næste besøgsarrangement, hvordan valgfagene fordeler sig gennem året, og hvor mange undervisningstimer de hver især fylder i dit skema. 

Disse ekstra valgfag kan du vælge

Nogle af vores valgfag ændre sig ofte fra år til år. Spørg hvad vi tilbyder, når du skal starte.

Z

E-sport

Z

Drone og Medier

Z

Knivbygning

Z

Hardball

Z

Bagning

Z

Kost og motion

Z

Naturens spisekammer

Z

Fodbold

Z

Brug af CD-ORD

Z

Jagttegn

Alle uanset valg af linjefag kan deltage i valgfagsblokken

Drone og Medier

I valgfaget “Drone og Medier” kommer du til at stifte bekendtskab med droneflyvning, fotografering og forskellige sociale medier, som Twitter, Facebook, You Tube og andre lignede medier.

Ved selve flyvningen kigger vi blandt andet på alle de regler, der ligger omkring droneflyvning. Hvor må vi flyve, og hvor må vi ikke flyve.

Vi kigger på, hvad der skal til for, at vi kan få lov til at flyve, dronetegn og dronebevis. Vi kommer også omkring forsikring af dronerne og registrering.

Vi kigger lidt på forskellige droner. Hvad er fordelen ved den ene frem for den anden. Gennem undervisningen vil der også blive arbejdet med, hvordan vi kan manøvrere med dronen, hvor vi kan flyve og hvilke forhindringer vi skal være opmærksomme på samt afstandskrav og forholdsregler.

Med andre ord kommer vi igennem droneflyvningens ABC.

Fotograferingen – fotolære

Der vil selvfølgelig blive filmet en masse undervejs, men hvordan laver man de gode billeder eller filmklip? Hvor skal solen helst komme fra, hvordan får vi lige det rette i fokus? Hvad skal man være opmærksom på under optagelserne?

Der vil også blive arbejdet i ”studiet”. Her vil redigere og sammenklippe forskellige billeder, film og historier.

Medier – emnet dækker bredt

Her vil vi kigge på, hvor og hvordan man kan lægge de forskellige ting ud på nettet, så andre kan se, hvad der er blevet lavet. Hvilke medier er mest hensigtsmæssige at bruge og i hvilke situationer. Hvad kan man gøre for at promovere sit budskab eller sin film, så den kommer ud til så mange som muligt? 

Bagning som valgfag

Elsker du at bage, eksperimentere og pynte, så er bagning valgfaget for dig. Bagning er ikke blot oplevelsen af slutresultatet, men også selve processen.

På dette valgfagshold vil du blive undervist i forskelligt bagværk; muffins, boller, pizzasnegle, pølsehorn, sunde kager og usunde kager. Derudover vil undervisningen være bundet op på en generel viden om teknikker, traditioner og hygiejne. Erfaring i bagning ikke nødvendig for at deltage på dette hold. Det vigtige er bare, at du har lysten til at indgå i et hyggeligt fællesskab, hvor maden bringer os tættere på hinanden. Måske har du fulgt med i Den Store Bagedyst eller Masterchef, for så ved du, at en kage med en flot pyntning kan være et fascinerende kunstværk i sig selv.

Kost og Motion

Sund kost og motion er god medicin for hele din krop. Et godt helbred er med til at give dig glæde, selvtillid, gode oplevelser og selvrespekt.

Dette valgfag sætter fokus på de gode valg, hvor vi opbygger din motionsselvtillid og ser på de byggesten, der ligger i kosten, og hvordan de omsættes.

Vi sætter fokus på DIG og dine vaner og mønstre – dine ønsker om forbedring eller vedligehold.

Måske ønsker du at tabe et par kilo på badevægten, forbedre konditionen og styrke dine muskler.

Vi tager det et skridt af gangen og arbejder ud fra en individuel plan, der netop er tilpasset dig og dine behov, uanset om du vant til at motionere og blot ønsker at optimere din træning, eller du aldrig har haft mod på nærme dig et motionscenter før.

På skolen har vi et splinternyt og moderne motionscenter, som du kan benytte både i valgfaget og i fritiden.

Naturens spisekammer som valgfag

I valgfaget Naturens spisekammer er der noget for alle sanser! Både de der går med kokkedrømme og dem, der bare godt kan lide mad, er velkommen.

Elsker du TV-programmet ”Nak og æd”, eller er du blot nysgerrig på, hvad der kan spises ude i naturen?

På dette spændende valgfag får du indblik i, hvad der kan spises ude i naturen, med udgangspunkt i naturen omkring skolen.  Hvis du er vild med at lave mad på bål eller blot lave lækkert mad, er det helt sikkert noget for dig. Lige meget om du er nybegynder i at lave mad fra naturen eller har brugt meget tid på at lave mad, kan du opleve en masse nyt.

Et af skolens mottoer har altid været fra ”jord til bord”, og her lærer vi at forarbejde den mad, vi selv har fundet. Vi forholder os også til, hvad fremtiden kan bringe, og hvordan vi får bæredygtighed ind i køkkenet.

Med skolens egen biolog går vi på opdagelse i naturen og laver lækker mad. Derudover har vi vores egen lille køkkenhave, hvor vi kan sanke især blomster og krydderurter til at give vores mad en ekstra dimension. Alt efter interesse på holdet udbydes der en lang række forskellige emner. Vi arbejder med forskellige temaer, som eleverne selv er med til at bestemme:

  • Hvordan kan jeg overleve i naturen og hvad smager godt?
  • Svampetur, hvad kan spises og hvad kan ikke?
  • Dyr i egen tarm. Hjemmelavet hotdog på den fede måde
  • Marmelade og saft
  • Fisk på menuen
  • Vildt på menuen
  • Gastromad fra naturen
  • Bag et brød over bål
  • Det har jeg aldrig smagt før, det kan jeg sikkert godt lide
  • Nem turmad
  • Hvad finder jeg på stranden, der kan spises?
  • Lav dit eget bestik eller en kop til at tage med på tur
  • Nem lejrplads til at lave mad i naturen

Korsang – her får fællesskabet et ekstra løft

De fleste af os har mærket det selv. Mærket, hvordan sang kan løfte humøret, trøste og glæde. Faktisk viser forskning, at det at synge sammen er med til at fællesskabet blandt dem som synger, udvikler sig hurtigere, og det gør os gladere. Derudover fungerer sang på den måde, at det skaber social sammenhængskraft blandt mennesker, der ikke umiddelbart kender hinanden og kan på den måde understøtte opbyggelsen af nye venskaber.

I ANE’s kor er der fokus på at skabe tryghed, fællesånd og en masse hyggelige stunder, hvor du får prøvet en masse forskelligt af. Vigtigheden ligger ikke i, om du har gået til kor før eller er nybegynder, vigtigheden er at vi hygger os, vi får en masse skønne oplevelser og sammen skaber en undervisning, som sigter imod at give dig en masse glæde, mod og positivitet i rygsækken.

Undervisningen vil blive tilrettelagt med elevinddragelse, men det ligger fast at tiden sammen vil blive brugt på at synge, høre musik, snakke om musikken og se koncerter/musicals.

Valgfaget Floorhockey – her får du sved på panden

Floorbockey dækker over spillene floorball og hockey – bedre kendt som motionsfloorball. Det er et spil med fart, tempo og højt humør. Alle kan være med, bare man har lyst til at svede og være fysisk aktiv.

Vi spiller i den lokale idrætshal, hvor vi pudser formen af og lærer både teknik og taktik. Vi spiller uden bander, men bruger remedierne i hallen til at holde bolden rullende.

Alle kan være med usnaset om du har prøvet det før, eller bare gerne vil have pulsen op og have det sjovt sammen med andre 

Valgfaget Jagttegn

Uddannelsen af de kommende jægere er noget, vi naturligvis tager meget seriøst. På skolen er der desuden gode muligheder for at sparre med de elever, der allerede har bestået prøven og har bevæget sig ud på Dianas stier.

Uanset om du går på Jagtlinjen eller en af de andre linjer, har du mulighed for at erhverve dig et jagttegn, mens du går på efterskolen. Du kommer op til jagtprøven i foråret og er derfor klar til kommende efterårs jagter, når du har bestået alle prøverne. Vi har en af landets højeste beståelsesprocenter.

Du bliver bl.a. undervist i vildtkending, jagtlovgivning og afstandsbedømmelse – her hjælper eleverne, som i forvejen har jagttegn, med at sætte øvebaner (vildtkending) op så aspiranterne kan øve sig. Det lokale skydecenter Vesthimmerlands Skydecenter, bliver flittigt brugt til den praktiske undervisning.

Vi underviser efter Jægerforbundets grundbog til jagttegn samt den tilhørende lovsamling.