Oplevelser

Du får en masse oplevelser på…

Udover de to linjefagsuger, hvor hvert linjefag går i dybden og tager på ture med hver sit fokusområde, så byder dit skoleår på Aalestrup Naturefterskole også på flere en- og to-dages ekskursioner til relevante steder for linjen og nogle fællesture med alle eleverne.

Se hvilke ture og oplevelser linjefagene samt ANE byder på…

Udlandsturene rummer fx på ski i Alperne, hiking på La Gomera med Adventurelinjen, Fiskelinjen tager til Gotland og måske noget nyt til dit skoleår?

Fælles ture

I skolepengene er inkluderet en fælles udlandsrejse; Det er en slalomskitur til Østrig sidst i januar måned. Her skal vi bl.a. dyrke fællesskabet, både de lette og svære pister samt nyde den smukke natur i de østrigske alper i en hel uge sammen.

Alle kan være med – både helt nybegyndere, let øvede og eksperter. Nogle linjefag arrangerer også egne udlandsture (se nedenfor)

Fiskelinjen

På Fiskelinjen går turen til Gotland i Sverige og hvor vi fisker efter Østersøens store havørreder og store rimter som vi normalt ikke fisker efter herhjemme. Pragtfuld natur, store og flotte fisk samt et fantastisk sammenhold bliver det til hvert år. En hel uges fiskeri i Danmark bliver det også til. Tid til fordybelse i fiskeriet og fællesskabet. Eleverne lærer gennem vinteren selv at arrangere ture til ind- og udland. Til forårets fiskeri planlægger eleverne selv tre overnatningsture fra start til slut.

Der er mange flere grunde til at du skal vælge Fiskelinjen

Jagtlinjen

På jagtlinjen bruger vi de to linjefagsuger til at komme max ud af huset: I uge 36 besøger vi fx Nødebo, som er en skovskole og parforcejagtlandskab på Nordsjælland, fulgt op af en tur omkring Dyrehaven og Bregentved Gods. I uge 44 tager vi på jagt i Vadehavet i fem dage hos gode venner af ANE, som råder over store jagtområder.

På jagtlinjen er der mange ture ud af huset. Hver uge i sæsonen er vi på jagt på mark, i skov eller på overdrev. Du, der først skal til at tage jagttegn, deltager i alle jagter på første parket. Vil du med på jagt på små 2.000 hektar, så tjek Jagtlinjen ud her:

Hestelinjen

På Hestelinjen har vi i mange år taget til Blokhus i uge 36 med alle hestene og nyder at ride på stranden og prøve at bade med dem.  Selv de, der er lidt bange for det, får en super fin oplevelse. I uge 44 har vi 5 dage med masser af heste-relevante ture ud af huset og besøg af hestefaglige eksperter: I november 2019 havde vi Rikke fra Equifysio til at undervise i hestemassage og rytterens bygning/opstilling, Annette Klausen underviste i rytterens mindset, og der var banedesign med Rasmus Rise. Derudover tog vi en dag til Aalborg Sportshøjskole og trænede med dem en dag – fordi rytteren jo også skal være fit – og vi besøgte vores berider på hendes eget ridecenter og fik longeringskursus. Ugen blev afsluttet med clinic ved Andreas Künnemann. Vi er også hjælpere ved fx større internationale stævner. Se meget mere om Hestelinjen her:

Adventurelinjen

På Adventurelinjen møder du også eventyret uden for klasseværelset. Vi skal ud og opleve naturen på nærmeste hold både til lands og til vands – og måske højt til vejrs? På dagsture og overnatningsture udforsker vi verden omkring os, både i ind- og udland. Vi sover i telte og shelters, sejler i kano, i kajak og prøver at dykke med dykkerudstyr. Vi skal bla. klatre, skyde med bue og pil og køre mountainbike.

I uge 44 tager Adventurelinjen til den Canariske ø, La Gomera, og hiker. La Gomera byder på meget færre turister end de andre Canariske øer, og tillige en vild og frodig natur med høje barske klipper, som vi selvfølgelig skal springe i havet fra.

Er du klar på et år med eventyr og outdoor kombineret med 9.- eller 10. klasse på efterskole, så tjek lige Adventurelinjen ud her:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender kun nyhedsmails til modtagere, der aktivt har tilmeldt sig via tilmeldingsformularen. 

På vores nyhedsmails vil du få spændende nyheder og invitationer til arrangementer som åbent hus og efterskolernes dag m.m.

Jeg er

Tak for din tilmelding! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.