Fiskelinjen

Lystfiskeri på efterskole

Tag din fiskestang med i skole

På Fiskelinjen arbejder vi med at udbrede glæden ved lystfiskeri. Hos os er både nybegynderen til den meget øvede velkommen.
Alle bliver i løbet af kort tid meget bedre til at fiske.

Ja tak – Lær mig at “tænke fisk!”

Kort sagt lærer du at ”tænke fisk”. Du lærer at lægge en strategi ved fiskevandet, der passer til forholdene, herunder vind, vejr og årstid, så du derved fanger flere fisk.

På fiskelinjen fisker vi mest havørred, laks, gedde, aborrer og karper, men også andre arter efterstræbes, når fiskelinjen besøger fiskevandet. Som oftest besøges vandet omkring skolen; Simested Å, Lerkenfelt Å, Mariager Fjord samt forskellige søer, men også mange andre vande besøges i løbet af året. Læs mere om fiskevandet under ”Derfor vælger du os”Længere fisketure og udlandsture kan du læse mere om her. 

For konstant at holde os i førerpositionen som Danmarks bedste Fiskelinje, har Aalestrup Naturefterskole et omfattende samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF). Vores to fiskelærere på Fiskelinjen, Bo og Jakob, er derfor også instruktører i DSF. De er begge helt fiskegale, og har derfor altid fingeren på pulsen i det lokale fiskeri. Derfor kan de altid guide eleverne til flere fisk ved vandet. Læs mere om fiskelinjens fiskelærere her.

Mange af vores tidligere elever er instruktører i DSF, har eget firma i fiskegrejbranchen eller er ansat i sportsfiskerbranchen – de lever kort sagt deres ungdomsdrøm ud, og fik det helt rette puf i den rigtige retning herfra, og det er vi stolte af. Se nogle af vores kendte tidligere elever her.

Magasinet Fisk og Fri har også bragt en artikel om Fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole – se den her.

Værdier på Fiskelinjen

På Fiskelinjen vægter vi kammeratskabet rigtig højt, og vores teamwork er alfa og omega for vores ture. Når man først har fået nye fiskekammerater på efterskolen, holder de ofte hele livet. I weekenderne på efterskolen, men også senere i livet, har man derfor mulighed for at besøge flere landsdele, og fiske med en fiskekammerat man kender fra efterskolen. Det kan fiskelærerne tale med om, da de begge er gamle elever på Fiskelinjen. Sammenholdet er vigtigt, men lige så vigtigt er det, at eleverne tør tage ansvar. Eleverne lærer også at tage ansvar for fiskene og naturen omkring dem, når de lærer om etik og vandløbspleje.

Skolens motto ”Frihed under ansvar” gælder i særdeleshed på Fiskelinjen, hvor man kan fiske rigtig meget, og stort set lige hvor man vil, så længe man lever op til det ansvar, man bliver givet.

På skemaet har vi afsat en eftermiddag og en formiddag om ugen, samt to hele fiskeuger, hvor du kan tage din fiskestang med i skole og fange flere fisk.

Lyder det ikke fedt?

Fiskevand ved ANE

Som elev på Naturefterskolens Fiskelinje får du fiskekort til følgende fiskevand, som du kan besøge i fritiden eller i de skemalagte fisketimer:

Simested Å –  Dit kommende fiskevand lige uden for klasseværelset.

Lerkenfelt Å – Populært blandt eleverne, i cykelafstand fra skolen.

Gudenåen – Du får årskort til Bjerringbro Sportsfiskerforening, og vi har et godt samarbejde med Langå Sportsfiskerforening. Primært lakse- og geddefiskeri.

Udover disse foreninger, bliver du også medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, hvilket giver en masse medlemsfordele, og så støtter du kampen for renere vand og flere fisk i Danmark. Omkring skolen har vi også en række søer, hvor det kun er os, der har lov til at fiske. Vores to fiskelærerer kender Mariager Fjord som deres egen bukselomme, og derudover er der selvfølgelig Limfjorden og en masse andre muligheder. Her nævnte vi så bare fiskevandet indenfor 20 km fra Aalestrup Naturefterskole.

Gode tips til fisketuren

Vi har lidt nyttige links til dig som forberedelse til din næste fisketur. Tjek også links nedenfor teksten her, så du er velforberedt. Fx bør du altid tjekke vandstanden, inden du tager på kysten.

Forberedelse er vigtigt før en fisketur!

Både i klasseværelset og ved fiskevandet, vil du få alle de tips og gode råd, som du kan nå at tage ind.

DMI

Tjek vind , vejr og vand vandstand på DMI

Link til vandtemperatur mv. ved DMI

Anmeld ulovligt garnfiskeri

Fredningsbælter, info fra ministeriet

Fangstjournalen

Se fredningsbælter og hjælp forskning imens du logger dine fangster

Havørred.com

Se forholdene netop der hvor du fisker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vi udsender kun nyhedsmails til modtagere, der aktivt har tilmeldt sig via tilmeldingsformularen. 

På vores nyhedsmails vil du få spændende nyheder og invitationer til arrangementer som åbent hus og efterskolernes dag m.m.

Jeg er

Tak for din tilmelding! Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet.