Fiskelinjen

Lystfiskeri på efterskole

Tag din fiskestang med i skole

På Fiskelinjen arbejder vi med at udbrede glæden ved lystfiskeri på alle plan.

Hos os er alle velkomne – både nybegynderen og den meget øvede.
Alle bliver i løbet af kort tid meget bedre til at fiske.

Team Fangstgaranti tager på fisketur med 27 unge gutter fra Aalestrup Naturefterskoles fiskelinje

Ja tak – lær mig at “tænke fisk!”

At ”tænke fisk”?

Ja, du lærer at lægge en strategi ved fiskevandet og optimere dit grej, så det passer til forholdene, herunder vind, vejr og årstid, så du derved fanger flere fisk.

På fiskelinjen fisker vi mest havørred, laks, gedde, aborrer og karper, men også andre arter efterstræbes, når vi  besøger fiskevandet.

Som oftest besøges fiskevandet omkring eller i nærheden af Naturefterskolen. Simested Å, Lerkenfelt Å og Mariager Fjord samt forskellige søer, men også mange andre spændende fiskevande besøges i løbet af året.

Læs mere om fiskevandet under ”Derfor vælger du os”.

Længere fisketure og udlandsture kan du læse mere om her. 

For konstant at holde os i førerpositionen som Danmarks bedste Fiskelinje, har vi på Aalestrup Naturefterskole et omfattende samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF). Vores to fiskelærere på Fiskelinjen Bo og Jakob har arbejdet som instruktører i DSF. De er begge helt fiskegale og har altid fingeren på pulsen – også i det lokale fiskeri. Derfor kan de altid guide dig og alle dine nye lystfiskervenner til at fange endnu flere fisk.

Læs mere om fiskelinjens fiskelærere her.

Mange af vores tidligere elever er også blevet instruktører i DSF, har eget firma i fiskegrejbranchen eller er ansat i sportsfiskerbranchen. De lever kort sagt deres ungdomsdrøm ud og de fik måske her på Fiskelinjen det helt rette puf i den rigtige retning. Det er vi faktisk lidt stolte af.

Se nogle af vores kendte tidligere elever her.

Magasinet Fisk og Fri har også bragt en artikel om Fiskelinjen på Aalestrup Naturefterskole – se den her.

Vores værdier på Fiskelinjen

På Fiskelinjen vægter vi kammeratskabet rigtig højt, og vores teamwork er alfa og omega for vores gode ture og samværet i det hele taget. Når man først har fået nye fiskekammerater på efterskolen, holder de ofte hele livet. Men også senere i livet. Mange tidligere elever mødes stadig for at fiske med deres gode fiskekammerater, som de lærte at kende i efterskoletiden. Det kan fiskelærerne også tale med om, da de nemlig begge er tidligere elever på Fiskelinjen.

Sammenholdet er vigtigt for os, men lige så vigtigt er det at eleverne tør tage ansvar – selv. Eleverne lærer også at tage ansvar for fiskene, miljøet og naturen omkring os, når de lærer om bl.a. etik og vandløbspleje.

Skolens motto ”Frihed under ansvar” gælder i særdeleshed også på Fiskelinjen, hvor man kan fiske rigtig meget og stort set lige hvor man vil – så længe man lever op til det ansvar, man bliver givet.

På skemaet har vi afsat en hel eftermiddag og en hel formiddag om ugen, samt to hele fiskeuger (Linjefagsugerne), hvor det udelukkende handler om lystfiskeri og hvor vi bare fisker igennem fra morgen til aften!

Fiskevand ved ANE

Som elev på Fiskelinjen får du fiskekort til følgende fiskevande, som du kan besøge i fritiden eller efter aftale i de skemalagte fisketimer:

Simested Å – dit kommende fiskevand lige uden for klasseværelset. Skolen ligger lige ned til åen.

Lerkenfelt Å – yderst populært blandt eleverne. Åen ligger i cykelafstand fra skolen.

Gudenåen – du får et årskort til Bjerringbro Sportsfiskerforening, og vi har et godt samarbejde med Langå Sportsfiskerforening. Primært lakse- og geddefiskeri.

Udover ovennævnte, bliver du også medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund hvilket giver en masse medlemsfordele, og så støtter du kampen for renere fiskevand og flere fisk i Danmark.

Omkring skolen har vi også en række søer, hvor det kun er os der har lov til at fiske. Vores to fiskelærerer kender Mariager Fjord som deres egen bukselomme. Derudover er der selvfølgelig Limfjorden og en masse andre muligheder. På Fiskelinjen er du aldrig længere væk end fem minutter fra et godt fiskevand.

Gode tips til fisketuren

Herunder har vi samlet lidt nyttige links til dig som forberedelse til din næste fisketur. F.eks. bør du altid tjekke vandstanden, inden du tager på kysten.

Forberedelse er vigtigt før enhver fisketur!

Både i klasseværelset og ved fiskevandet, vil du få alle de gode tips og gode råd som er nødvendige og mere til… Resultatet er – flere fisk!

DMI

Tjek vind , vejr og vandstand på DMI

Link til vandtemperatur mv. ved DMI

Anmeld ulovligt garnfiskeri

Fredningsbælter, info fra ministeriet

Fangstjournalen

Se fredningsbælter og hjælp forskningen imens du logger dine fangster

Havørred.com

Se forholdene netop der hvor du fisker